Exposities

Vanaf 6 juli exposeren Marja van der Most en Lidy Pelgröm hun schilderijen in de benedenruimten van de gashouder. De beide zussen zijn al heel wat jaren bezig met het maken van kunst en hebben inmiddels al diverse keren geëxposeerd.

DUO EXPOSITIE VAN TWEE ZUSSEN

Lidy exposeert dit keer een serie met acryl geschilderde kleurrijke portretten. Ze schildert vanuit inspiratie, gevoel en spontaniteit en volgt haar innerlijke drang. Lidy is inmiddels al meer dan 30 jaar bezig met het maken van kunst en is begonnen met aquarelleren. Ook werkt ze veel met acryl en pigmenten. Daarnaast heeft ze een periode iconen geschilderd op de traditionele manier en heeft daar ook jarenlang les in gegeven.

Marja exposeert een aantal acrylschilderijen. De expositie bestaat uit kleurrijke schilderijen binnen diverse thema’s. “Mijn werk moet mensen vrolijk maken. Kleur in een schilderij geeft mij een geluksgevoel. Ik vind het belangrijk om dit gevoel over te brengen in mijn werk “, aldus Marja. De schilderijen variëren van dieren tot portretten. Door het gebruik van dikke lijnen creëer ik een 3D-effect waardoor het schilderij nog beter uitkomt.

De zussen deden hun artistieke vorming op door o.a. lessen te volgen bij kunstenaars in binnen- en buitenland. Ze hebben lessen gevolgd aan het instituut voor kunsten in Emlichheim in Duitsland. Dat stond onder leiding van Heinrich Olmers. Daarnaast zijn ze beiden afgestudeerd aan de Vrije Academie voor de Kunsten in Nunspeet en als vervolg daarop hebben ze de opleiding masterclass gevolgd.

 

Expositieperiode:  6 juli tot eind september 2019.

Openingstijden:     tijdens de openingstijden van het Museum op dinsdag-, woensdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.    

Het expositiebezoek is gratis.

Bezoekadres: de Gashouder,Kalkovencomplex, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart