Als gitarist heeft Erwin Java een imposante staat van dienst. Hij speelde een kwart eeuw bij Cuby & The Blizzards, richtte na het verscheiden van zanger Harry Muskee King Of The World op, maakte met die band internationaal furore en bracht ‘tussen de bedrijven door’ vier goed ontvangen albums uit.

Halverwege 2018 ging Java een nieuwe uitdaging aan. In z’n eentje. In december van dat jaar verscheen – na bijna 40 jaar in de business! – zijn allereerste soloalbum, Keepin’ It Real, met daarop tien blues-, soul- en jazznummers, die hij op waarde leerde schatten tijdens zijn muzikale ontdekkingstochten. Overigens staat het materiaal van deze geweldige plaat centraal tijdens dit Gashouderconcert.

Naar aanleiding van Keepin’ It Real ontstond er vraag naar liveoptredens, waarna de gitarist besloot om Erwin Java & Band te formeren, met musici die ook op het debuutalbum aantraden: Bas Mulder (keyboards/backingvocals), Guus Strijbosch (basgitaar) en Marcel Wolthof (drums/backingvocals). Erwin Java & Band heeft her en der al diepe indruk gemaakt; overigens steevast in gezelschap van (en ondersteund door) wisselende vocalisten, onder wie Kat Rigging en Phil Bee. Die laatste vergezelt Erwin Java op het podium van De Gashouder in Dedemsvaart.

http://erwinjava.nl/

 

Phil werkte eerder samen met grootheden als Steve Lukather (Toto), Jan Akkerman, Noel Redding, Hans Dulfer en Ana Popovic. De Dutch Blues Foundation riep hem uit tot ‘Beste vocalist van 2015’. Onderweg daar naartoe haalde hij, in 2009, met zijn toenmalige band King Mo in BB King’s Blues Club in Memphis de halve finale van de International Blues Challenge. Een kunststukje dat hij met zijn huidige band Phil Bee’s Freedom in 2016 nog eens herhaalde. Naast toeren met die band maakt Phil graag tijd vrij om met Erwin Java & band op het podium te staan.

 

De deskundigen:

Java is natuurlijk wél een reus op de bluesgitaar.

(Jazzism)

 

Hoewel Java’s fans qua snarenvirtuositeit niks te kort komen, stelt hij zich altijd bescheiden op. In dienst van het liedje. Zoals een integer artiest betaamt.

(Heaven)

 

Heel wat jonge gitaristen kunnen nog wat opsteken van het venijn, waarmee hij een klassieker als Screamin’ Jay Hawkins’ I Put A Spell On You te lijf gaat…of Red House van Jimi Hendrix.

(Lust For Life)

 

Een uitstekende gitarist, met een stel puike begeleiders.

(Blues Magazine)

 

Staconcert

Aanvang 21:00 uur, zaal open 20:00 uur

Het spijt ons. de ticketverkoop voor deze voorstelling is gesloten.